De Ligt reageert op felle kritiek: 'Als meneer Van Basten iets zegt, ga je kijken'

De Ligt reageert op felle kritiek: 'Als meneer Van Basten iets zegt, ga je kijken'

18-06-2021 12:51 Laatste update: 15:26
170

Matthijs de Ligt probeert zijn voordeel te doen met de harde kritiek van Marco van Basten. De verdediger van Oranje reageerde vrijdag tijdens een persmoment op de woorden van de oud-bondscoach.

"De Ligt is de centrale verdediger. Hij is de bewaker van de verdediging", zei Van Basten donderdagavond bij de NOS. "Hij moet veel meer leiding geven. Je moet je laten gelden, de verdediging leiden. Maar hij gaat achter zijn man aan en laat een gapend gat achter. Dat zijn dingen… Hij is naar Italië gegaan om te leren verdedigen, maar ik denk dat hij toch nog weinig heeft opgestoken daar. Dit zijn de momenten waar het om gaat."

De kritiek is niet aan dovemansoren gericht. "Ja, ik heb de kritiek van Marco van Basten op mij ook meegekregen. Daar doe je wel iets mee, het is niet de eerste de beste die kritiek geeft", aldus De Ligt tijdens de persconferentie. "Hij kent de Serie A, weet hoe daar wordt verdedigd. Ik ben er blij mee, als iemand als meneer Van Basten iets zegt, ga je toch kijken wat hij bedoelt."

"Hij heeft ook over communicatie", vervolgt de mandekker van Juventus. "Daar zijn we echt mee bezig, maar dat kan altijd beter uiteraard."