'PSV pakt door op de transfermarkt: Pröpper is op weg naar Eindhoven'

'PSV pakt door op de transfermarkt: Pröpper is op weg naar Eindhoven'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 22:17vr 18-06-2021 om 22:17

Laatste update: vrijdag 18 juni 2021 om 22:24vr 18-06-2021 om 22:24

Davy Pröpper is bijna weer PSV'er. Volgens het Eindhovens Dagblad nadert de club een akkoord met Brighton & Hove Albion en zal de 28-jarige middenvelder terug gaan keren in het Philips Stadion.

Directeur voetbalzaken John de Jong pakt dus door na het afronden van de transfer van Marco van Ginkel en hoopt komend weekend de komst van Pröpper al bekend te maken. PSV en Brighton zijn elkaar in de onderhandelingen namelijk zo dicht genaderd, dat de verwachting is dat de spelmaker spoedig de definitieve overstap zal maken. De vraagprijs van tien miljoen die The Seagulls in eerste instantie hanteerden, is fors gezakt.

Het ED weet niet hoe veel PSV nu zal moeten overmaken, maar zeker is in ieder geval wel dat een akkoord over een contract spoedig gemaakt zal zijn. Het is algemeen bekend dat Pröpper graag terug wil naar het Philips Stadion en de persoonlijke eisen zullen dan ook geen belemmering vormen. Daarmee is de transfer nu al bijna rond.

Tussen 2015 en 2017 was de Arnhemmer al actief in Eindhoven en werd hij zelfs een keer landskampioen. Voordat hij bij PSV speelde, was de spelmaker actief bij Vitesse. Bij Brighton was hij na een aantal succesvolle jaren veroordeeld tot de reservebank en dus hoopte Pröpper op een terugkeer, die er nu van lijkt te gaan komen.

Pröpper wordt normaal gesproken de vijfde zomeraanwinst voor De Jong en PSV. Eerder werden Joël Drommel, André Ramalho, Philipp Mwene en Marco van Ginkel al vastgelegd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws