Teleurgestelde Southgate toont begrip voor fans: 'Gaat niet om één persoon'

Teleurgestelde Southgate toont begrip voor fans: 'Gaat niet om één persoon'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 09:50za 19-06-2021 om 09:50

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 10:07za 19-06-2021 om 10:07

De Engelse bondscoach Gareth Southgate verklaarde na afloop van de wedstrijd Engeland-Schotland (0-0) direct waarom hij aanvoerder Harry Kane opnieuw naar de kant haalde. De keuzeheer zag dat zijn ploeg, die veel moeite had met het felle spel van de Schotten, behoefte had aan nieuwe energie.

De topscorer van het afgelopen Premier League-seizoen werd tegen Kroatië ook al eerder naar de kant gehaald en tegen Schotland speelde de spits van Tottenham Hotspur de wedstrijd eveneens niet uit. "Ik had het gevoel dat we behoefde hadden aan frisse benen en dat Marcus Rashford ons die juiste energie zou geven", vertelt Southgate na afloop tegenover ITV.

De Engelse fans uitten tijdens het treffen met Schotland meermaals hun frustratie over het spel van Engeland én Kane. "Het gaat niet om één persoon", steunt Southgate zijn aanvoerder. "Schotland slaagde erin om Harry heel goed te verdedigen. Schotland was agressief en wij hadden daar geen antwoord op."

De kritiek van de fans over het spel van de hele ploeg begrijpt Southgate wel. "Ik snap hun reactie volledig. Zelf zijn we ook teleurgesteld, we hadden verwacht dat we Schotland zouden verslaan. De supporters zijn daar ongetwijfeld gefrustreerd over, maar we zullen er mee moeten leven", sluit de bondscoach af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws