NAC haalt vernietigend uit naar regionale krant om 'leugens en vuilspuiterij'

NAC haalt vernietigend uit naar regionale krant om 'leugens en vuilspuiterij'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 19:26za 19-06-2021 om 19:26

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 20:04za 19-06-2021 om 20:04

NAC Breda haalt vernietigend uit naar BN DeStem na het vertrek van Maurice Steijn uit het Rat Verlegh Stadion. De 47-jarige trainer besloot zaterdag om veiligheidsredenen op te stappen, nadat hij werd bedreigd door Bredase fans.

De directie, raad van commissarissen en grootaandeelhouders van NAC hekelen de berichtgeving van BN DeStem. 'Zij vinden het verschrikkelijk dat dit de apotheose is van maanden van insinuaties, geruchten, laster en lekken via BN De Stem, fanwebsites en sociale media', zo valt te lezen op de clubsite.

"Hopelijk realiseren de mensen die voor de ophitsing rond de club en de persoon Maurice hebben gezorgd, welke schade ze hebben aangericht aan de club, de stad, mensen persoonlijk en het maatschappelijke klimaat. Daartoe behoren helaas ook een aantal mensen dicht bij de club en bepaalde media. Zij zullen bij zichzelf te rade moeten gaan", aldus de directie en rvc van De Parel van het Zuiden.

NAC stelt 'zeer geraakt' te zijn door alle ontwikkelingen. 'Er is een negatieve sfeer gecreëerd door BN DeStem en personen met een eigen agenda in Breda die vilein en giftig is. Bewuste leugens voeren daarbij de boventoon en deze krant publiceert deze vuilspuiterij kritiekloos', luiden de beschuldigingen. 'Sterker: hoogst zelden worden bronnen gecheckt, hoor en wederhoor wordt nauwelijks toegepast en meningen van anonieme bronnen worden als feiten gepresenteerd.'

NAC beweert dat de belangen van de club zodoende 'diep zijn aangetast en een hypotheek zetten op de toekomst'. De regionale krant zou een sfeer van wantrouwen gecreëerd hebben. 'En in plaats van verder gaan op het pad van de laatste jaren waarin de club weer in financieel stabiel vaarwater kwam en er kon worden gebouwd, hebben bepaalde krachten verdere destabilisatie in de hand gewerkt.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws