'Nederlandse spookvoetballer gearresteerd in Colombia na tip prostituees'

'Nederlandse spookvoetballer gearresteerd in Colombia na tip prostituees'

19-06-2021 22:12
44

'Spookvoetballer' Bernio Enzo Verhagen is opgepakt in Colombia, meldt het plaatselijke medium El Tiempo. De amateurvoetballer werd eind 2019 wereldnieuws nadat hij zich in Moldavië, Zuid-Afrika, Chili én Denemarken voordeed als prof en bij al zijn clubs vertrok zonder ook maar één wedstrijd te spelen.

Verhagen claimde dat hij zich liet vertegenwoordigen door een zaakwaarnemer, maar bleek te frauderen. Bovendien werd hij verdacht van huiselijk geweld, waarna hij werd opgepakt door de Deense politie. Bijna twee jaar na dato is hij weer in aanraking gekomen met de politie, ditmaal in Colombia. Verhagen deed zich opnieuw voor als profvoetballer en is tegen de lamp gelopen, schrijft El Tiempo.

Volgens de berichtgeving bracht hij nachten door in hotelsuites, huurde hij een appartement, trok hij erop uit met gehuurde jachten en ging hij uit eten: Verhagen betaalde echter nergens voor. Een groep van vier prostituees heeft vervolgens alarm geslagen. De spookvoetballer werd aangehouden in het AirBNB-appartement waar hij verbleef: de eigenaar van dat appartement dacht dat Verhagen betaald had voor het verblijf, maar het betalingsbewijs was naar verluidt vervalst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie