Update: 'spookvoetballer' maandagnacht opnieuw gearresteerd in Denemarken

Update: 'spookvoetballer' maandagnacht opnieuw gearresteerd in Denemarken

16-12-2019 23:46 Laatste update: 17-12-2019 07:56
63

De inmiddels beruchte Bernio Verhagen is weer op vrije voeten. De Nederlandse spookvoetballer ontsnapte maandag tijdens een politietransport in Denemarken, zo meldt de politie in dat land.

De 25-jarige Verhagen werd begin november voorgesteld als nieuwste aanwinst van Viborg FF, maar die samenwerking werd al na een maand verbroken. Verhagen is berucht omdat hij zich bij diverse clubs voordeed als profvoetballer. Hij kwam echter nooit in actie voor de clubs en vertrok steeds razendsnel weer.

Na een tijdje werd duidelijk dat Verhagen fraudeerde. Het Deense Viborg diende onlangs een aanklacht tegen hem in. Verhagen wordt ook verdacht van oplichting, mishandeling van zijn vriendin en diefstal. 

Verhagen moest zich maandag verantwoorden voor de rechter, die zijn voorarrest tot begin volgend jaar verlengde. Daarna ontsnapte hij. "Hij stond op het punt om overgedragen te worden, tot hij ineens ontsnapte. Hij rende een zijstraat in en toen was hij weg. Het is dramatisch. We hebben niet goed genoeg op hem gelet", zegt politiechef Carsten Henriksen tegen het Deense BT.

VICE Sports maakte vorige maand een uitgebreid profiel van Verhagen, die daarvoor doodleuk een podcast opnam met het medium, toen nog niet bekend was dat hij de boel oplichtte.

Update: Verhagen is onderweg naar Zweden, zo meldt hij zelf via Instagram. In een uitgebreide verklaring vertelt hij dat hij zijn vriendin nooit mishandeld heeft en dat hij onderweg is naar een vriend in Zweden. 'Ik hou me stil tot ik op 10 januari voor moet komen', schrijft hij. Vervolgens plaatste hij een foto waarop te zien is dat hij met zijn vriendin aan het eten is in een restaurant.

Update: De Deense politie heeft Verhagen in de nacht van maandag op dinsdag wederom gearresteerd, laat men weten via Twitter. De 'spookvoetballer' is omstreeks 4.00 uur aangehouden in Holstebro, in het noordwesten van Denemarken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s