Thiago 'haat modern voetbal': 'Nummer 10 bijna verdwenen, die spelers zeldzaam'

Thiago 'haat modern voetbal': 'Nummer 10 bijna verdwenen, die spelers zeldzaam'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 09:06zo 20-06-2021 om 09:06

Thiago Alcántara heeft zich uitgesproken tegen modern voetbal. De middenvelder van Liverpool en Spanje, die dit EK bankzitter is, baalt onder meer van de komst van de VAR, laat hij weten.

"Ik ben altijd tegen geweest en ik zou willen dat de VAR er niet meer was", zegt Thiago in een interview met L'Équipe. "De VAR neemt de essentie van het spel weg. De sluwheid en kattenkwaad van spelers horen bij het voetbal. Zolang je er niemand mee kwetst natuurlijk."

"Als we voetballen, maken we fouten", vervolgt de dertigjarige spelmaker. "Scheidsrechters mogen ook fouten maken, we zijn allemaal mensen. Zonder de sluwheid van sommige spelers zouden veel legendarische acties in de geschiedenis van het voetbal nooit hebben bestaan. Ik ben wat dat betreft vrij klassiek. Ik haat modern voetbal."

Thiago ziet - tot zijn verdriet - ook het voetbal zelf veranderen. "De nummer tien is bijna verdwenen, want we hebben nu centrale verdedigers die niet bang zijn om tegenover technische spelers te staan. Ik vind het belangrijk om de schoonheid en de technische spelers binnen het voetbal te behouden. Die worden steeds zeldzamer", aldus het jeugdproduct van FC Barcelona.

Wat het spel volgens Thiago ook niet ten goede komt, zijn de nieuwe regels vanwege het coronavirus. Zo hoopt hij dat de vijf wissels snel verdwijnen. "Het was belangrijk vanwege corona, maar ik zie liever hoe het vroeger was. Het zorgt ervoor dat teams nooit meer moe zijn, waardoor ze tot de 93ste minuut goed blijven verdedigen. En spelers die vroeger verlegen waren, durven zich zonder publiek wel te laten zien."

De Spaanse international ziet daarnaast dat alles er veel serieuzer en professioneler aan toe gaat. "Toen ik achttien was, kwam ik binnen, dronk ik koffie en gingen we praten. Vijf minuten voor de training deed ik mijn voetbalschoenen aan. Nu moet je drie kwartier van tevoren melden en zie je jonge spelers allerlei herstelshakes drinken en krachtoefeningen doen voordat ze gaan trainen. Ze bereiden zich veel beter voor dan vroeger."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws