Janssen en Van Basten reageren op Oranje-basis: 'Veel mensen snakken hiernaar'

Janssen en Van Basten reageren op Oranje-basis: 'Veel mensen snakken hiernaar'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 17:56zo 20-06-2021 om 17:56

Marco van Basten en Theo Janssen begrijpen de keuze van bondscoach Frank de Boer om twee wijzigingen door te voeren in de basiself van het Nederlands elftal. Donyell Malen en Ryan Gravenberch lijken tegen Noord-Macedonië een kans te krijgen.

Door een oplettende cameraman van de NOS is de opstelling van Oranje al uitgelekt. "Het valt wel te begrijpen", reageert Van Basten in de NOS-studio op de verwachte wijzigingen. Malen en Gravenberch vervangen Wout Weghorst en Marten de Roon. "Dit zijn keuzes die spelers en trainers in overleg maken. Het is belangrijk om aan te voelen wat het beste is voor iedereen."

"Ik snap heel erg goed dat hij het grootste gedeelte laat staan", voegt Theo Janssen toe. "Gravenberch en Malen zijn spelers om wie veel mensen snakken. Deze twee jongens zitten dicht tegen de basis aan, dus ze mogen het laten zien. Dit is hun kans."

Van Basten spaarde in 2008 na overwinningen op Frankrijk en Italië in het derde EK-groepsduel (2-0 tegen Roemenië) zijn complete elftal, maar lag er een ronde later tegen Rusland uit. "Om deze wedstrijd tegen Noord-Macedonië gaat het niet, maar je kunt het wel gebruiken als een soort training: er zijn nog genoeg dingen voor verbetering vatbaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws