Drenthe (34) droomt van interlands: 'Gevoelig, iedereen loopt me te duwen'

Drenthe (34) droomt van interlands: 'Gevoelig, iedereen loopt me te duwen'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 19:23zo 20-06-2021 om 19:23

Royston Drenthe speculeert over een verrassende carrièremove: de nationale ploeg van Suriname lonkt voor de oud-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid en Everton, die in 2010 zijn enige Oranje-interland speelde.

"Het is niet aan mij, maar ik sta open voor Suriname", laat Drenthe(34) weten aan FC Afkicken. Helemaal rond is het nog niet. "Het ligt een beetje gevoelig. Iedereen loopt me te duwen. Ik wil niet zeggen: Ik moet per se voor Suriname spelen. Het zou mooi zijn als ik dat nog voor elkaar krijg."

"Ik ben een Rotterdamse jongen met Surinaamse ouders. Ik heb mijn kansen wat betreft Oranje wel gehad. Ik ben 34 jaar, dit zijn mijn laatste jaren. Als ik nog iets zou kunnen doen voor mijn vaderland, dan zou ik Gekke Henkie zijn als ik nee zou zeggen. De bal ligt bij de trainer."

Drenthe maakte op 6 januari de overstap van tweededivisionist Kozakken Boys uit Werkendam naar Racing Murcia FC. Die club komt uit in de Tercera División, het vierde niveau van Spanje met liefst 300 clubs verdeeld over achttien competities. "Waarschijnlijk ga ik één of twee jaar verlengen", laat Drenthe weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Royston Drenthe

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws