'AZ dreigt Koopmeiners te verliezen: persoonlijk akkoord, miljoenenspel bij clubs'

'AZ dreigt Koopmeiners te verliezen: persoonlijk akkoord, miljoenenspel bij clubs'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 07:10ma 21-06-2021 om 07:10

EK-ganger Teun Koopmeiners lijkt op korte termijn naar het buitenland te vertrekken. Atalanta Bergamo heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de 23-jarige aanvoerder van AZ.

Dat melden Italiaanse media, waaronder Corriere dello Sport. Koopmeiners is rond met Atalanta, waar hij ploeggenoot kan worden van Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers. Een akkoord over de transfersom ligt er nog niet, maar dat zou een kwestie van tijd zijn.

AZ wil 20 miljoen euro zien voor Koopmeiners, terwijl Atalanta op dit moment niet verder wil gaan dan 15 miljoen. Door een bonusconstructie lijkt de Italiaanse club het gat tussen vraag en aanbod te willen overbruggen. Koopmeiners werd eerder gelinkt aan onder meer AS Roma en Leeds United.

Atalanta greep afgelopen seizoen voor het derde jaar op rij een Champions League-ticket. Koopmeiners speelt sinds het seizoen 2017/2018 in de hoofdmacht van AZ. De kans dat hij Lammers tegenkomt in Bergamo is overigens niet heel groot: volgens Corriere dello Sport wil Genoa hem huren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Koopmeiners slagen in Italië?

Ja
72%
Nee
28%
(2137 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws