AZ verrast door Koopmeiners: 'Er zijn drie partijen nodig voor een overgang'

AZ verrast door Koopmeiners: 'Er zijn drie partijen nodig voor een overgang'

Gepubliceerd: donderdag 27 mei 2021 om 20:12do 27-05-2021 om 20:12

Teun Koopmeiners was optimistisch over een transfer naar AS Roma, maar bij AZ heeft dat tot enige verbazing geleid. Volgens algemeen directeur Max Huiberts is er momenteel geen contact met de Italiaanse topclub.

De 23-jarige middenvelder zei vorige week dat de gesprekken met AS Roma de goede kant op gingen. "Ik hoorde het, maar ik weet niet wat de laatste ontwikkelingen zijn", reageert Huiberts in het Noordhollands Dagblad. "Ik weet dat er interesse is van een club, dat heeft het management van Teun, waar wij overigens een goede relatie mee hebben, me gemeld. Maar dat is al drie maanden geleden."

"Daarna heb ik niks meer gehoord", vervolgt Huiberts. "Daarom was ik wel een beetje verrast dat hij dat zo naar buiten bracht. Zoals ik eerder al aangaf, er zijn tenslotte drie partijen nodig voor een overgang en het is niet automatisch zo dat goede gesprekken van een speler met een club automatisch leiden tot een transfer."

Huiberts geeft tegenover het NHD aan dat de deur voor Jonas Svensson nog op een kiertje staat. De Noorse rechtsback heeft een aflopend contract en ambieert een buitenlands avontuur. Daarnaast hoopt AZ Marco Bizot, die nog één jaar vastligt, te behouden, maar de club wil wel meedenken. "Hij is dertig en is al vier jaar van waarde voor ons. Dan kun je een speler wat gunnen. We hebben voor Marco destijds ook geen grote transfersom hoeven betalen."

Albert Gudmundsson kan vermoedelijk een nieuw contract tegemoet zien. De toekomst van zowel Thomas Ouwejan als Ferdy Druijf is nog onduidelijk. Respectievelijk Udinese en KV Mechelen hebben de mogelijkheid om de linksback en de spits definitief over te nemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Koopmeiners al toe aan een topcompetitie?

Ja
61%
Nee
39%
(1504 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws