Gravenberch en Malen gaan voor Oranje-kans: 'Het zal anders moeten dan bij Ajax'

Gravenberch en Malen gaan voor Oranje-kans: 'Het zal anders moeten dan bij Ajax'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 08:15ma 21-06-2021 om 08:15

Hedwiges Maduro staat volledig achter de plannen van bondscoach Frank de Boer om Ryan Gravenberch en Donyell Malen een kans te geven tegen in de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal, maandagavond tegen Noord-Macedonië.

Maduro ziet in de Ajacied en PSV'er reële opties voor de knock-outfase van het EK. "Ik zou Malen in de gaten houden", zegt de achttienvoudig Oranje-international tegen Nu.nl. "Je gaat tegen sterkere tegenstanders spelen die je op eigen helft gaan drukken. Dan heb je twee spitsen nodig die supersnel zijn in de omschakeling."

"Daarnaast wil je op de plek van Marten de Roon misschien iets meer voetbal krijgen", vervolgt Maduro. "Daarom is het goed om Gravenberch daar te zien spelen. Hij zal meer taakbewust moeten gaan spelen dan bij Ajax, maar ik denk dat hij dat kan. Dan heb je daar iemand die ballen af kan pakken en aanvallend ook iets kan doen."

Maduro verwacht dat spelers als Steven Berghuis en Davy Klaassen, die nog wachten op hun eerste speelminuten, gaan invallen tegen Noord-Macedonië. "Veel spelers zullen negentig minuten spelen, sommigen zestig. Dan hebben de basisspelers toch lekker gevoetbald en geef je de wissels ook de kans om minuten te maken op het EK."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws