De Boer houdt zich stil: 'Kies niet voor beste spelers, maar voor beste team'

De Boer houdt zich stil: 'Kies niet voor beste spelers, maar voor beste team'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 20:39ma 21-06-2021 om 20:39

Laatste update: maandag 21 juni 2021 om 20:56ma 21-06-2021 om 20:56

Frank de Boer is uitermate tevreden over het verloop van de groepsfase van het EK. Het Nederlands elftal won van Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië en gaat als groepswinnaar de knock-outfase in. 

"Dat is wel het belangrijkste, dat is één ding dat zeker is", doelt De Boer op de drie overwinningen. Voor de camera van de NOS laat de bondscoach zijn mening over de wedstrijd horen. "Sommige jongens hebben eindelijk negentig minuten in hun benen gekregen. Dat stemt mij positief."

Bij vlagen was het spel van Oranje tegen Noord-Macedonië uitstekend, maar af en toe was het ook zeer matig. "Je hoopt dat ze honderd procent gemotiveerd zijn, maar je weet ook dat de spelers geen gele kaarten willen pakken", vervolgt De Boer. "Dat zit dan toch onbewust in je hoofd. We hielpen Noord-Macedonië wat in het zadel. Ik denk dat het in de volgende wedstrijd beter zal zijn."

Donyell Malen kreeg maandag een kans in de basis. Die greep hij met beide handen aan. "Je probeert combinaties: Donyell en Memphis bijvoorbeeld. Dat zag er bij vlagen goed uit", vervolgt De Boer, die niet wil zeggen of Malen nu de voorkeur gaat krijgen boven Wout Weghorst. "Dat zien we wel, het hangt van de tegenstander af. Ik kies voor het beste team, niet voor de beste spelers. En die stel ik op."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws