'Fijn gevoel' bij Feyenoord: 'Dat ik weinig heb gespeeld, ligt vooral aan mezelf'

'Fijn gevoel' bij Feyenoord: 'Dat ik weinig heb gespeeld, ligt vooral aan mezelf'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 13:04di 22-06-2021 om 13:04

Laatste update: dinsdag 22 juni 2021 om 14:24di 22-06-2021 om 14:24

Guus Til draait er niet omheen: zijn buitenlandse avonturen bij Spartak Moskou en SC Freiburg zijn mislukt. Als huurling van Feyenoord is de 23-jarige middenvelder op zoek naar revanche.

Til maakte twee jaar geleden voor achttien miljoen euro de overstap van AZ naar Spartak Moskou, maar slaagde niet in Rusland. Ook op huurbasis bij Freiburg speelde hij een bijrol. "Je gaat natuurlijk aan jezelf twijfelen wanneer je niet speelt. Ik denk dat elke topsporter dit zal hebben", erkent Til in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik weet dat ik écht goed kan zijn, maar dan moeten de omstandigheden ook goed zijn. En daarvan was, gezien de verdedigende speelstijlen bij Spartak Moskou en Freiburg, geen sprake. Al vind ik niet dat ik dat als excuus moet aanvoeren." Til is zelfkritisch. "Het heeft vooral aan mezelf gelegen dat ik de laatste twee jaar weinig heb gevoetbald. Als je echt kwaliteit hebt, stellen trainers je namelijk wel op."

Met zijn keuze voor Feyenoord, dat hem huurt van Spartak Moskou, kiest Til ook bewust voor een hereniging met Arne Slot, die hij meemaakte bij AZ. "De eerste training hier was direct weer als vanouds. Dat wil zeggen: lekker fysiek en lekker veel oefenvormen met bal. Dat was echt een fijn gevoel. Als je je niveau wilt halen, moet je vertrouwd beginnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws