Bazoer maakt statement over interlandcarrière: 'Laat dat duidelijk zijn'

Bazoer maakt statement over interlandcarrière: 'Laat dat duidelijk zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 15:35di 22-06-2021 om 15:35

Riechedly Bazoer was verbaasd toen hij hoorde dat hij bij de voorselectie van Curaçao zit. De verdediger annex middenvelder van Vitesse heeft bondscoach Guus Hiddink naar eigen zeggen 'vaak' gezegd dat hij niet denkt aan een interlandcarrière voor het land.

"Het was voor mij een verrassing", vertelt Bazoer voor de camera van ESPN over zijn uitverkiezing bij Curaçao. "Guus Hiddink (bondscoach van Curaçao, red.) heeft me een paar keer benaderd. Ik heb vaak gezegd dat ik nu niet aan Curaçao denk. Ik wil mijn best namelijk doen om in Oranje te komen."

"Mijn ouders komen uit Curaçao. Ik heb een hele warme band met het land, maar op dit moment denk ik er nu niet over na om voor het land te spelen. Laat dat duidelijk zijn", gaat Bazoer verder, die aangeeft dat hij ook niet zal spelen voor Curaçao als hij tot de definitieve selectie van Hiddink behoort. "Absoluut", stelt de zesvoudig Oranje-international.

Zondag bracht De Gelderlander al naar buiten dat de uitnodiging van Curaçao 'volledig verkeerd' was gevallen bij Bazoer. Zijn management liet toen al weten dat de geboren Utrechter niet beschikbaar zou zijn voor bondscoach Hiddink.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws