Rashica tekent bij Engelse promovendus: 'Meerdere topclubs waren geïnteresseerd'

Rashica tekent bij Engelse promovendus: 'Meerdere topclubs waren geïnteresseerd'

Milot Rashica speelt komend seizoen voor Norwich City. De Premier League-promovendus neemt de 24-jarige Kosovaar over van Werder Bremen, dat degradeerde uit de Bundesliga.

Rashica speelde 3,5 seizoen voor Werder Bremen, dat hem in januari 2018 voor zo'n zeven miljoen euro overnam van Vitesse. De vleugelaanvaller speelde in totaal 87 duels in de Bundesliga, waarin hij goed was voor 21 doelpunten en zeven assists. De voorbije jaren werd hij onder meer in verband gebracht met Bayern München en Borussia Dortmund, maar hij vervolgt zijn carrière nu bij Norwich City.

De club van Tim Krul is dolblij met de komst van Rashica, die voor vier jaar tekent op Carrow Road. "Meerdere topclubs zijn de afgelopen seizoenen geïnteresseerd geweest in zijn handtekening en hij werd regelmatig in verband gebracht met een big money transfer", vertelt manager Daniel Farke. "Bremen had het afgelopen seizoen lastig, maar Milot is een speler met heel veel potentie. Hij is snel en slim in zijn bewegingen, technisch goed en een geweldige afmaker en aangever."

Sky Sports maakt melding van een transfersom van elf miljoen euro. Rashica is bij Norwich de opvolger van Emiliano Buendía, die voor 38 miljoen euro vertrok naar Aston Villa. Eerder viel de naam van Steven Berghuis nog als opvolger van de Argentijn. Volgens The Athletic hopen The Canaries verder onder meer Chelsea-middenvelder Billy Gilmour te huren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s