'Rashica-transfer levert zoekend Vitesse een welkome financiële injectie op'

'Rashica-transfer levert zoekend Vitesse een welkome financiële injectie op'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 21:13di 22-06-2021 om 21:13

De transfer van Milot Rashica naar de Premier League levert Vitesse een aardig zakcentje op. De Kosovaar werd door Norwich City voor 11 miljoen euro overgenomen van Werder Bremen en dat is goed nieuws voor de Arnhemmers.

In de winterstop van het seizoen 2017/2018 verkocht Vitesse de rappe aanvaller namelijk aan Werder voor ongeveer acht miljoen euro. Daarbij werd een doorverkooppercentage van bijna tien procent bedongen en dat komt de Arnhemse club nu heel goed uit. Ze mogen binnenkort één miljoen euro bijschrijven op de bankrekening, zo weet De Gelderlander.

Rashica speelde in drieenhalf seizoen honderd wedstrijden voor Vitesse en was van de partij toen de club in 2017 de bekerfinale won. Hij hielp de Arnhemmers dus op het veld, maar jaren na zijn periode bij de club ook nog in financieel opzicht. Technisch directeur Johannes Spors wil namelijk een opvolger van de naar Ajax vertrokken Remko Pasveer halen.

De goedkope doelmannen liggen echter niet voor het oprapen en daardoor komen de extra euro's de Duitser en Vitesse dus goed van pas. Rashica gaat ondertussen proberen om furore te maken in de Premier League met Norwich City en wordt daar ploeggenoot van Tim Krul.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws