Engeland gaat door als groepswinnaar, Kroatië volgt als nummer twee

Engeland gaat door als groepswinnaar, Kroatië volgt als nummer twee

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 22:53di 22-06-2021 om 22:53

Laatste update: dinsdag 22 juni 2021 om 22:53di 22-06-2021 om 22:53

Engeland gaat als groepswinnaar door naar de achtste finale van het EK. De laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië werd nipt gewonnen: 0-1. Kroatië gaat als nummer twee door, Tsjechië als een van de beste nummers drie. Engeland wacht mogelijk een topduel met Frankrijk, Duitsland, Portugal of Hongarije.

Engeland trad enigszins gehavend aan tegen Tsjechië. Uit voorzorg bleven Mason Mount en Ben Chilwell buiten de selectie omdat zij in contact waren gekomen met Billy Gilmour, de positief geteste speler van Schotland. Luke Shaw en Jack Grealish waren hun vervangers. 

De Engelse fans riepen al een tijdje om een basisplaats voor Grealish, die bij Aston Villa de dienst uitmaakt. Uitgerekend de 25-jarige middenvelder eiste bij de goal van Raheem Sterling een belangrijke rol op. Hij gaf de bal op maat voor op Sterling, die van dichtbij binnenkopte.

Het spel van Engeland liet ook tegen Tsjechië te wensen over. De ploeg van Gareth Southgate kwam een aantal keren goed weg na gevaar van de Tsjechen. Voorin had Harry Kane moeite om het doel te vinden. In het slot van de tweede helft dacht Jordan Henderson voor de beslissing te zorgen, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws