De Telegraaf sluit juridische strijd niet uit: 'toch geen afkoopsom voor Berghuis'

De Telegraaf sluit juridische strijd niet uit: 'toch geen afkoopsom voor Berghuis'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 06:55wo 23-06-2021 om 06:55

Laatste update: woensdag 23 juni 2021 om 07:21wo 23-06-2021 om 07:21

Het is niet ondenkbaar dat een transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax ontaardt in een juridisch steekspel. De Telegraaf meldt op basis van ingewijden dat de aanvaller geen gelimiteerde afkoopsom in zijn contract heeft, maar dat er een overeenkomst is over een minimale opbrengst.

Berghuis tekende in 2019 een nieuw contract bij de Rotterdammers. Aangenomen werd dat daarin een transferclausule staat die is gedaald tot vier miljoen euro. Het zou dus echter om een 'minimale opbrengst' gaan. 'Dat houdt in de praktijk in dat club en speler samen de markt verkennen om een veel grotere transfersom te realiseren. Het bedrag boven de minimale opbrengst wordt dan gedeeld. In de regel blijft het minimumbedrag dan geheim', stelt De Telegraaf.

De krant denkt dat een transfer van Berghuis uiteindelijk wel doorgang zal vinden deze zomer. Of dat zonder een juridische strijd lukt, is de vraag. Feyenoord vindt zijn aanvoerder en Oranje-international vanzelfsprekend veel meer waard.

Naast Ajax toonden onder meer VfL Wolfsburg en PSV al interesse in Berghuis. Mark van Bommel wil de buitenspeler graag naar Duitsland halen, maar de clubleiding van Die Wölfe heeft meer tijd nodig om een beslissing te nemen. Daarnaast lijkt PSV geen optie meer voor de aanvaller, die Champions League wil spelen en het WK in zijn achterhoofd heeft.

Het Algemeen Dagblad schreef dinsdag op basis van ingewijden al dat Berghuis een overstap naar Ajax wel ziet zitten. De aanvaller is teruggekomen op zijn standpunt dat een binnenlandse transfer geen optie is. Premier League-promovendus Norwich City wees hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Berghuis naar Ajax?

Goed idee
51%
Slecht idee
49%
(18814 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws