Advocaat hoort Berghuis-verhaal Ajax: Ik denk dat ze er bij Feyenoord niet...

Advocaat hoort Berghuis-verhaal Ajax: "Ik denk dat ze er bij Feyenoord niet..."

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 20:20di 22-06-2021 om 20:20

Dick Advocaat kan zich voorstellen dat de mogelijke transfer van Steven Berghuis naar Ajax 'pikant' genoemd wordt. Dinsdag werd duidelijk dat Ajax zich bij Feyenoord gemeld heeft voor de aanvaller.

Advocaat werkte bij Feyenoord twee jaar lang met Berghuis samen. Ook hij kreeg dinsdag door dat Ajax aast op zijn oude aanvaller. "Pikant? Het is heel pikant, maar het is vaker voorgekomen dat spelers van Ajax naar Feyenoord gingen en andersom, of naar PSV", zegt Advocaat bij De Oranjezomer op Veronica Inside.

"Het kan natuurlijk wel allemaal. Ik denk dat ze er bij Feyenoord niet...", aldus Advocaat, die zijn zin niet afmaakt. "Het systeem van Ajax ligt hem beter dan het systeem van PSV."

In het contract van Berghuis staat een vastgestelde afkoopsom van vier miljoen euro. Die geldt voor binnen- en buitenlandse clubs. "Tja, dat is niets", zegt Advocaat. "Ik denk dat PSV in staat is om nu ook een bod te doen", aldus Johan Derksen. 

Het Algemeen Dagblad schrijft dinsdag op basis van ingewijden dat Berghuis een overstap naar Ajax wel ziet zitten. De aanvaller zei een paar maanden terug nog dat hij geen binnenlandse transfer wil maken. Het Engelse Norwich City had ook interesse, maar Berghuis heeft die club afgezegd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws