'Stagebegeleider' van Sneijder: 'De EK-analyses op televisie doet hij met verve'

'Stagebegeleider' van Sneijder: 'De EK-analyses op televisie doet hij met verve'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 14:22wo 23-06-2021 om 14:22

Wesley Sneijder is begonnen aan zijn trainerscursus en houdt het voorlopig dicht bij huis: de recordinternational van Oranje gaat aan de slag in de technische staf van de Utrechtse hoofdklasser DHSC.

DHSC gaat vanaf 20 juli in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De spelersgroep krijgt maken met Sneijder, die in het kader van zijn trainerscursus stage gaat lopen als assistent van hoofdtrainer Testa La Muta.

"Wesley wordt meer bij de groep betrokken en zal veel op het veld staan", vertelt La Muta aan het Algemeen Dagblad. "Hij is een mooie aanvulling voor de staf, een echte voetbaljongen die heel veel verstand van het spel heeft en voetbal ademt. De analyses op televisie tijdens het EK (bij de NOS en De Oranjezomer, red.) doet hij met verve. Ik hoop dat Wesley die kennis kan overbrengen op de groep."

Twee weken geleden werd bekend dat Sneijder is begonnen aan de trainerscursus. "Ik heb na twee jaar besloten dat ik er eigenlijk wel klaar voor ben", zei Sneijder bij de NOS. "Ik ben zoekende geweest en heb wat dingen geprobeerd, maar ik ben uitgekomen bij het trainerschap. Het triggert me. Mijn ambitie ligt echt daar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws