Het zit niet tegen voor het Nederlands elftal: Het had gekker gekund, ja

Het zit niet tegen voor het Nederlands elftal: "Het had gekker gekund, ja"

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 13:02do 24-06-2021 om 13:02

Georginio Wijnaldum rekent zich nog niet rijk tegen Tsjechië, maar beseft ook dat het niet tegen zit. Op papier had Nederland een veel sterkere tegenstander kunnen treffen in de achtste finale op het EK. Het is Tsjechië geworden.

"Een meevaller wil ik het niet noemen. Iedereen heeft kunnen zien wat er zou kunnen gebeuren, het zegt niets", zegt Wijnaldum op de persconferentie. "We moeten deze wedstrijd benaderen als een wedstrijd tegen een topland en alles geven om de te winnen. Het had gekker gekund, ja. We hadden een sterke tegenstander kunnen treffen, maar zoals ik al zei: iedereen heeft kunnen zien dat het niets uitmaakt."

Pas woensdag werd duidelijk wie Oranje treft in de achtste finale. Er gebeurde van alles in de laatste groepswedstrijden. "Het was spannend", zegt Wijnaldum. "In Groep F was het heel gek. Op het ene moment lag Duitsland eruit en het andere moment Portugal, maar uiteindelijk is Hongarije uitgeschakeld. Er gebeurde zoveel, die spanning maakt het voetbal wel mooi."

Wales of Denemarken zou bij winst van Nederland de tegenstander zijn in de kwartfinale. Het zit niet tegen. "Als je naar de favorieten kijkt, zit het niet tegen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws