'Nederland heeft goede selectie en kan het opnemen tegen Duitsland of Portugal'

'Nederland heeft goede selectie en kan het opnemen tegen Duitsland of Portugal'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 08:40do 24-06-2021 om 08:40

Laatste update: donderdag 24 juni 2021 om 11:18do 24-06-2021 om 11:18

Pierre van Hooijdonk maakt zich niet druk om Tsjechië, de tegenstander van het Nederlands elftal in de kwartfinale op het EK. Hij speelde met Nederland regelmatig tegen het land.

Woensdag werd duidelijk dat Nederland op Tsjechië stuit. Daarna wacht mogelijk een ontmoeting met Wales of Denemarken. "We kunnen moeilijk doen over Tsjechië, maar dat is bij lange na niet meer het Tsjechië van Poborský, Koller en Rosicky", zegt Van Hooijdonk bij Studio Europa op de NOS.

Op papier is Tsjechië een gunstige tegenstander voor Nederland, maar André Ooijer denkt niet dat onderschatting mogelijk is. "Wat mij betreft is dat niet mogelijk. Ik vind dat we een heel goede selectie hebben en denk dat we het op kunnen nemen tegen Duitsland of Portugal, maar we zitten wel aan de goede kant."

"Dit Nederland doet niet onder voor de vorige selecties. De laatste jaren was het wat minder, maar de spelers zitten nu bij de absolute top. Memphis gaat naar FC Barcelona, Wijnaldum naar Paris Saint-Germain, Frenkie de Jong, De Ligt, De Vrij.. Deze jongens gaan nog groeien. Ze zijn nog jong. Ik denk dat dit een lichting is die prijzen kan winnen en ver kan komen. Ik zeg niet dat het beter is dan toen, dan doe je de oude lichting tekort. Die was ook geweldig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws