'Nederlandse coronaregels zitten EK-fans uit Wales en Denemarken dwars'

'Nederlandse coronaregels zitten EK-fans uit Wales en Denemarken dwars'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 16:04di 22-06-2021 om 16:04

Aanstaande zaterdag spelen Wales en Denemarken in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam tegen elkaar in de achtste finales van het EK, maar het zou goed kunnen dat fans uit beide landen daar niet bij mogen zijn. De Nederlandse coronaregels staan dat niet toe.

Denemarken en Wales (als onderdeel van Groot-Brittannië) staan op de Nederlandse lijst met landen die niet geel of groen zijn. Dat zou betekenen dat fans uit één der beide landen die naar Amsterdam willen reizen, na aankomst tien dagen in quarantaine moeten en pas op dag vijf kunnen testen. Dat is te laat om nog naar de wedstrijd te kunnen.

Het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken weet echter de oplossing: als je minder dan twaalf uur in Nederland bent, hoef je niet in quarantaine. Fans zouden in theorie dus het land in kunnen reizen, snel te testen, naar de wedstrijd kunnen gaan en dan weer vertrekken. Toch adviseert de Deense minister in Politiken zijn onderdanen om niet naar Amsterdam af te reizen.

Datzelfde adviseert de regering van Wales aan fans van de eigen ploeg. Ook zij zouden beter niet naar Nederland af kunnen reizen, tenzij de huidige regels nog veranderen. De wedstrijd in onze hoofdstad staat gepland voor zaterdagavond om 18.00 uur en wordt voor tenminste zestienduizend fans gespeeld. Misschien mogen er vanwege de versoepelingen meer mensen naar binnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws