Tsjechië tegen 'EK-favoriet' Oranje: 'Als we goed spelen, kunnen we iedereen aan'

Tsjechië tegen 'EK-favoriet' Oranje: 'Als we goed spelen, kunnen we iedereen aan'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 21:20wo 23-06-2021 om 21:20

De assistent-bondscoach van Tsjechië, Jiri Chytry, is blij dat de Tsjechen tegen Oranje spelen in de achtste finale van het EK. Chytry ziet Nederland echter wel als één van de favorieten voor de EK-winst. 

Op een persconferentie eerder op woensdag, waarvan de NOS beelden heeft, vertelde Chytry al wat hij van een treffen met het Nederlands elftal zou vinden. "Vooral voor onze fans is het een mooie kans om in grote getalen naar het stadion te gaan", vertelt de assistent van bondscoach Jaroslav Šilhavý. "Die wedstrijd is dus vooral mooi voor ons omdat hij in Budapest gespeeld wordt."

Vervolgens deelt Chytry zijn mening over Oranje. "We zien Nederland als één van de topteams en favorieten voor het EK. We geloven echter in onszelf. We zitten niet voor niets in de volgende ronde. Als we ons beste spel spelen, dan kunnen we iedereen aan."

Oranje kruist op zondagavond om 18.00 uur de degens met Tsjechië. De wedstrijd zal plaatsvinden in een volle Puskás Aréna, waar Chytry dus erg blij mee is. De winnaar van dit duel neemt het in de kwartfinale op tegen Wales of Denemarken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws