NAC duidelijk: 'Als kinderen in paniek zijn, zijn voor ons grenzen overschreden'

NAC duidelijk: 'Als kinderen in paniek zijn, zijn voor ons grenzen overschreden'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 17:00do 24-06-2021 om 17:00

De politie zal geen verder onderzoek doen naar de bedreigingen aan het adres van Maurice Steijn. De Haagse oefenmeester stapte om die reden op bij NAC Breda.

De politie maakt aan BN DeStem duidelijk dat er geen onderzoek plaats zal vinden. "Er is niet gebleken dat een strafbaar feit is begaan", vertelt de politie Zeeland-West-Brabant. NAC heeft ook geen aangifte gedaan naar aanleiding van dreigementen naar Steijn, bestuursleden of andere mensen binnen de club. "Aangezien het om anonieme berichten gaat die niet te herleiden zijn naar individuele personen", legt de Bredase club uit.

Na alle hectiek van de laatste weken bij NAC, besloot algemeen directeur Mattijs Manders burgemeester Paul Depla op te bellen. Daarna is de politie wel in actie gekomen. "In dat gesprek is de individuele veiligheid van mensen besproken. De politie heeft daar adequaat op gereageerd. Van beveiliging bij het stadion was geen sprake."

NAC beweerde in haar statement dat Steijn en andere medewerkers van de club onveilig voelden na uitingen van supporters. "Dat gevoel van onveiligheid wordt niet onderbouwd door strafbare feiten", vertelt de politie daarover. NAC reageert op die uitspraak van de politie. "Als families zich ernstige zorgen maken en kinderen in paniek zijn, dan lijkt het ons duidelijk dat er grenzen zijn overschreden. De situatie was zeer gespannen. Dat was natuurlijk niemands intentie, maar wel een gevolg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws