Steijn zwichtte voor bedreigingen, maar bestorming stadion was niet aan de orde

Steijn zwichtte voor bedreigingen, maar bestorming stadion was niet aan de orde

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 08:34wo 23-06-2021 om 08:34

De politie en gemeente van Breda zijn nooit bang geweest voor een bestorming van het Rat Verlegh Stadion door boze NAC-fans. Dat laten zij weten aan BN DeStem. De supporters hadden 'gepaste acties' aangekondigd mocht coach Maurice Steijn niet opstappen.

De Telegraaf schreef vorige week dat een peloton ME'ers klaarstond om een bestorming van het stadion te voorkomen. "Er is totaal geen sprake van geweest dat de politie de mobiele eenheid zou oproepen om het stadion te beveiligen", reageert een woordvoerder van het politiekorps Zeeland/West-Brabant tegenover BN DeStem. "De officier van justitie bepaalt of iemand beveiligd moet worden. In goed overleg is afgesproken om ons afzijdig te houden."

NAC trok na het 'ultimatum' van de fans aan de bel bij burgemeester Paul Depla, omdat de club zich zorgen maakte. "De horeca ging vanwege de coronamaatregelen om tien uur dicht. De aangekondigde acties hadden echter een ludieke insteek. Vrijdagmiddag ging ik er niet vanuit dat een politiemacht nodig was vanwege een bestorming van het stadion", vertelt Depla. "Op zaterdag zouden de ludieke acties zich beperken tot spandoeken en een groepje mensen die zich bij het stadion zou ophouden. Wat daarna zou gebeuren, wisten we niet. We hebben gezegd er gepast op reageren als dat nodig mocht zijn."

Steijn stapte zaterdag tegen zijn zin op bij NAC, waarna de rust in Breda terugkeerde. De trainer hield het voor gezien vanwege de bedreigingen. De Telegraaf meldde dat zijn kinderen uit veiligheidsoverwegingen niet meer thuis sliepen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws