Utrecht heeft aanwinst binnen: linksback van 10 miljoen komt over van AS Monaco

Utrecht heeft aanwinst binnen: linksback van 10 miljoen komt over van AS Monaco

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 10:06vr 25-06-2021 om 10:06

Laatste update: vrijdag 25 juni 2021 om 10:32vr 25-06-2021 om 10:32

Arthur Zagre is de nieuwe aanwinst van FC Utrecht. De Domstedelingen huren de negentienjarige verdediger voor twee seizoenen van AS Monaco. Utrecht heeft een optie tot koop bedongen bij de deal.

Zagre is een linksback, die Monaco twee seizoenen geleden voor tien miljoen euro kocht van Paris Saint-Germain. Afgelopen seizoen werd hij al verhuurd aan Dijon FCO. Dat werd alleen geen groot succes: de jeugdinternational kwam vorig seizoen slechts drie competitieduels in actie. Nu stalt Monaco Zagre dus bij Utrecht. Voetbal International weet dat de nummer zes van de Eredivisie de Fransman heeft gehaald als back-up achter Django Warmerdam.

Zagre is blij met zijn overstap. "Ik weet dat FC Utrecht een grote club is in Nederland, die een mooie spelopvatting heeft", vertelt hij in gesprek met de clubkanalen van Utrecht. "Het aanvallende voetbal dat FC Utrecht speelt, spreekt mij aan."

De vleugelverdediger kent Utrecht-spelers Moussa Sylla en Albert Lottin al van zijn tijd bij Monaco. "Met Moussa en Albert heb ik contact gehad over FC Utrecht. Op de vragen die ik over de club stelde, kreeg ik alleen maar positieve antwoorden. Nu ben ik hier en ik ben klaar om aan de slag te gaan."

Technisch directeur Jordy Zuidam vertelt meer over de kwaliteiten van Zagre. "Arthur is een linksback met heel veel potentie", vertelt hij. "Hij is een moderne vleugelverdediger, die met veel intensiteit speelt. Arthur is een echte atleet, en heel snel. Hij beschikt over voetballend vermogen, veel drive. Dat zijn punten die aanspreken en binnen onze speelwijze passen. We hebben hem kunnen overtuigen om voor ons project te kiezen en voegen daarmee een goede verdediger toe aan onze selectie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws