PSV heeft nieuws over Piroe en Baumgartl: duo mag andere club zoeken

PSV heeft nieuws over Piroe en Baumgartl: duo mag andere club zoeken

25-06-2021 20:26 Laatste update: 20:38
49

Joël Piroe en Timo Baumgartl zitten op een zijspoor bij PSV. De twee mogen uitzien naar een andere werkgever, bevestigt de club.

Aanvaller Piroe (geheel links in beeld) en verdediger Baumgartl krijgen 'van PSV de ruimte om met andere clubs te praten over een transfer', laten de Eindhovenaren weten via de officiële kanalen. De twee vervulden vorig seizoen al een bijrol. Piroe werd in het seizoen 2019/2020 aan Sparta verhuurd en moest het na de komst van Roger Schmidt vooral doen met invalbeurten. Hetzelfde geldt voor Baumgartl, die in 2019 door toenmalig trainer Mark van Bommel binnen werd gehaald.

Dat Piroe weg mocht, was al langer duidelijk. De in Wijchen geboren spits - vorig seizoen goed voor vijf goals in 22 officiële wedstrijden - is bezig met een transfer naar Championship-club Swansea City. Piroe moet echter nog even geduld hebben: het aanvragen van een werkvergunning neemt vanwege de Brexit-wetgeving enige tijd in beslag.

Baumgartl was in oktober 2020 al dichtbij een transfer. De 25-jarige Duitser hoefde alleen nog maar te tekenen bij het Engelse Fulham, maar besloot op het allerlaatste moment om het niet te doen. Zijn contract bij PSV loopt nog drie jaar door.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie