Update: 'PSV en Piroe zijn akkoord met Swansea, maar zitten nog in wachtkamer'

Update: 'PSV en Piroe zijn akkoord met Swansea, maar zitten nog in wachtkamer'

14-06-2021 07:56 Laatste update: 14-06-2021 07:56
58

Joël Piroe moet nog even afwachten of een transfer naar Swansea City zijn beslag kan krijgen. Door de Brexit-regels is het geen uitgemaakte zaak dat de 21-jarige aanvaller van PSV een werkvergunning krijgt in Wales, meldt het Eindhovens Dagblad.

Dat is wel het enige dat een overstap nog kan dwarsbomen. PSV en Swansea hebben een akkoord bereikt over een transfersom van naar verluidt een kleine twee miljoen euro. Een persoonlijk akkoord tussen Piroe en de Championship-club vormt ook geen probleem.

Piroe verruilde Feyenoord in 2014 voor de jeugdopleiding van PSV, die daarmee weer miljoenen voor de club oplevert. De regionale krant wijst op transferklappers als Memphis Depay (34 miljoen) en Jürgen Locadia (16 miljoen), maar ook spelers als Albert Gudmundsson en Zakaria Aboukhlal (allebei 2 miljoen) brachten geld in het laatje. In de toekomst moeten Cody Gakpo, Armando Obispo, Jordan Teze, Yorbe Vertessen, Noni Madueke en Donyell Malen flink wat opleveren.

Piroe bleef het afgelopen seizoen steken op elf optredens in de Eredivisie, allen als invaller. Hij scoorde één keer. Een jaar eerder was de spits op huurbasis voor Sparta twee keer trefzeker in twintig duels.

Update: Joël Piroe heeft zijn ja-woord gegeven aan Swansea City, meldt het Eindhovens Dagblad. Ook PSV is het eens met de Championship-club over een transfersom van twee miljoen euro, inclusief bonussen. De 21-jarige aanvaller moet nog wel de medische keuring ondergaan in Wales en hij wacht nog op een werkvergunning. Dat heeft de nodige voeten in de aarde vanwege de Brexit. Het kan daardoor nog een paar weken duren voordat de transfer beklonken is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie