KRC Genk pikt 'heel interessante speler' op bij Ajax: Type Daley Blind

KRC Genk pikt 'heel interessante speler' op bij Ajax: "Type Daley Blind"

Gepubliceerd: zaterdag 26 juni 2021 om 10:30za 26-06-2021 om 10:30

KRC Genk heeft een goede zet gedaan met het aantrekken van Carel Eiting, vertelt Gery Vink in de Belgische krant Het Nieuwsblad. Vink had Eiting bij Ajax O17 en O19 onder zijn hoede en kent de middenvelder dus goed. Hij noemt Eiting 'een heel interessante speler'.

Eiting tekende vrijdag voor vier seizoenen bij Genk, de club van Van den Brom. De Belgen betalen iets minder dan een miljoen euro voor de middenvelder, maar zijn wel een doorverkooppercentage verschuldigd. "Technisch is hij zeer begaafd, hij heeft een fluwelen linker. Hij mist misschien wel wat startsnelheid maar weet dat uitstekend te camoufleren door heel snel keuzes te maken. Op dat vlak is hij briljant, hij kan een elftal sturen", zegt Vink in Het Nieuwsblad

Eiting zal in België passen, daar is Vink van overtuigd. In de Jupiler Pro League wordt vaak wat stugger gespeeld en in dat licht kan Eiting zijn ei kwijt. "Wel, dan heb je creativiteit nodig om het slot open te breken en die heeft hij. Je kan hem eigenlijk vergelijken met Daley Blind. Het is een slimme jongen, het was een prima student en hij is prettig in de omgang."

"Je kan heel goed met hem over voetbal praten. Ten slotte heeft hij ook leiderscapaciteiten. Kortom, iemand met veel potentieel. Een heel bruikbare pion voor John", doelt Vink op Van den Brom.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws