Breaking news

Spaanse media hard voor Koeman en Barcelona: 'De nachtmerrie ging door'

Dolberg juicht in Arena: 'Had langer van hem willen genieten bij Ajax'

Dolberg juicht in Arena: 'Had langer van hem willen genieten bij Ajax'

Gepubliceerd: zondag 27 juni 2021 om 08:12zo 27-06-2021 om 08:12

Kasper Dolberg was zaterdag in de Johan Cruijff Arena de gevierde man bij Denemarken tijdens het EK-duel met Wales. Marciano Vink had de 23-jarige aanvaller in deze vorm graag langer bij Ajax gezien.

Bij Voetbalpraat op ESPN rijst de vraag of de Amsterdammers Dolberg niet te makkelijk hebben laten gaan naar OGC Nice. "20,5 miljoen euro toch? Dan heb je het antwoord al", lacht Hedwiges Maduro. "Maar het is wel één van de weinige spitsen - buiten Brobbey dan - die echt vanuit de jeugd in Ajax 1 terecht is gekomen. Hij heeft in de O18 of O19 gespeeld. Ik vind dat toch wel jammer", reageert Vink. "Ik had wel langer van hem willen genieten."

"Wat Dolberg in dat eerste seizoen liet zien, was Ajax-spits waardig", doelt Vink op de jaargang 2016/2017, waarin de Amsterdammers tot de finale van de Europa League reikten. "Hij had prachtige acties, mooie goals, versnellingen. Dat liet hij nu ook weer bij vlagen zien", zegt de voormalig middenvelder over de 4-0 zege van de Denen op Wales in de achtste finale. "Ik vond het leuk om hem weer te zien."

Commentator Mark van Rijswijk denkt dat Ajax terecht afscheid heeft genomen van Dolberg. "Als hij dit elke wedstrijd laat zien, natuurlijk moet je hem dan niet laten gaan. Ook niet voor twintig miljoen. Als hij wekelijks op zijn absolute top speelt als spits, is het gewoon een spits van honderd miljoen. Maar dat heeft hij niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws