De Boer krijgt vraag over opstappen bij Oranje: 'Rustig over nadenken'

De Boer krijgt vraag over opstappen bij Oranje: 'Rustig over nadenken'

27-06-2021 20:58 Laatste update: 21:11
157

Frank de Boer kon bij de NOS niet garanderen dat hij doorgaat als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij kreeg vragen over zijn toekomst na de uitschakeling tegen Tsjechië, die De Boer zwaar valt.

De kritiek op De Boer neemt forse vormen aan na de afgang tegen Tsjechië. De kwalificatie voor het WK gaat snel voor, maar met of zonder De Boer? "Daar hoef ik nu nog geen antwoord op te geven. Daar gaan we rustig over nadenken", zegt De Boer.

"Ik zit met een ongelooflijke kater. Het is goed om te zien dat er fans waren, die hadden we graag meer willen geven. Dat is niet gebeurd. Ik vind dat we de dominerende partij waren. We hebben een paar keer de achterlijn gehaald met Dumfries in de eerste helft en met Van Aanholt, maar de laatste pass was dan net niet goed. Dat we meer kansen wilden is duidelijk, maar zij hebben één goede kopkans gehad en dat was het", zegt De Boer.

"Ik vond dat wij de controle hadden. In zulke wedstrijd gaat het maar om één of twee momenten. Die heeft Malen gekregen. En kort daarna sta je met tien man. Dan wordt het moeilijk. Je hoopt dat ze gefrustreerd worden en risico nemen zodat je zelf meer kansen krijgt. Dan moet je niet achterkomen, nee. Dan kunnen zij hun eigen spel spelen", zegt De Boer.