Spaanse Belastingdienst eist 1,4 miljoen terug van oude bekende Ancelotti

Spaanse Belastingdienst eist 1,4 miljoen terug van oude bekende Ancelotti

29-06-2021 16:10 Laatste update: 16:21
20

De bij Real Madrid teruggekeerde Carlo Ancelotti moet bijna anderhalf miljoen euro van zijn salaris afstaan aan de Spaanse fiscus. Reden daarvoor is het verkeerd aangeven van zijn vermogen tijdens zijn eerdere periode bij Real, tussen 2013 en 2015, meldt het Spaanse El Mundo.

De Spaanse krant heeft inzage gehad in de documenten van de Spaanse Belastingdienst. Het Openbaar Ministerie legt vast dat Ancelotti handelde 'met de bedoeling om op ongerechtvaardigde wijze zijn verplichtingen jegens de schatkist te ontduiken'. Zijn inkomsten zouden zijn doorgesluisd via een Engels bedrijf, dat de Italiaanse coach opzette tijdens zijn periode bij Chelsea. 

Zodoende omzeilde hij zijn belastingplicht en droeg Ancelotti slechts tien procent belasting af, waar 45 procent vereist is door de Spaanse wetgeving. Voor dit fiscale misdrijf wordt de coach dus gestraft.

Op het moment dat de aanstelling van Ancelotti bij Real Madrid wereldkundig was gemaakt, zorgde een speciale delegatie van Financiën in Madrid ervoor dat de mededeling binnen 48 uur bij Real Madrid lag. Ook kreeg de opvolger van Zinedine Zidane in diezelfde recordtijd een kopie thuisgestuurd van de straf. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s