PSV komt met nieuws: Baumgartl trekt op huurbasis naar de Bundesliga

PSV komt met nieuws: Baumgartl trekt op huurbasis naar de Bundesliga

01-07-2021 10:07 Laatste update: 10:17
Eredivisie 86 Reacties

Timo Baumgartl speelt komend seizoen op huurbasis voor Union Berlin. PSV heeft bekend gemaakt dat de Duitse stopper de ruimte heeft gekregen om met andere clubs te praten en dat deze overstap daarvan het resultaat is.

Baumgartl krijgt de kans om in de Bundesliga te laten zien waarom PSV hem in 2019 overnam van VfB Stuttgart. Destijds betaalde technisch manager John de Jong maar liefst tien miljoen euro voor de verdediger, maar dat bedrag heeft hij nooit waar kunnen maken. In zijn eerste seizoen in het Philips Stadion kwam hij nog wel tot dertien competitiewedstrijden, maar Roger Schmidt gebruikte hem tijdens de afgelopen voetbaljaargang maar acht keer.

Op de website van zijn nieuwe club laat Baumgartl weten zin te hebben in het nieuwe avontuur. "Ik ben blij dat ik terug ben in de Bundesliga en dat ik spoedig in An den Alten Försterei mag spelen. Ik wil graag bijdragen aan de positieve ontwikkeling die Union doormaakt en wil mezelf, samen met het team bewijzen. Daarnaast hopen we ook een rol te kunnen gaan spelen in de Conference League en de Duitse beker."

Bij Union krijgt de 25-jarige rechtspoot de kans om zich weer te bewijzen. In de Bundesliga lukte het hem eerder bij Stuttgart om een transfer af te dwingen en zowel speler als club zal hopen dat een dergelijk scenario opnieuw uit zal komen. Het lijkt er namelijk niet op dat Schmidt hem nog vaak zal willen gebruiken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s