Kuipers krijgt derde EK-aanstelling en mag nog steeds hopen op de finale

Kuipers krijgt derde EK-aanstelling en mag nog steeds hopen op de finale

01-07-2021 10:49
31

Björn Kuipers is aangesteld door de UEFA om de kwartfinale op het EK tussen Tsjechië en Denemarken in goede banen te leiden. De arbiter uit Oldenzaal gaat daarmee zijn derde wedstrijd op dit eindtoernooi fluiten.

Eerder was Kuipers leidsman bij Denemarken – België en Slowakije – Spanje in de poulefase. Het treffen tussen Oranje-beul Tsjechië en de Denen is de eerste knock-outwedstrijd die de supermarktmanager fluit. Hij wordt zoals te doen gebruikelijk ondersteund door assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra.

Pol van Boekel is VAR en kan Kuipers dus op eventuele fouten wijzen. Opmerkelijk is dat Sergei Karasev aangesteld is als vierde official in Bakoe. De Rus was scheidsrechter tijdens Nederland tegen Tsjechië en treft de Tsjechen dus twee keer achter elkaar.

Kuipers en ook Danny Makkelie zijn allebei nog in de race voor de EK-finale. Makkelie heeft geen aanstelling van de UEFA gekregen, maar was wel al verantwoordelijk voor het goed leiden van Engeland tegen Duitsland op Wembley. Als de twee Nederlanders geen halve finaleduel toegewezen kregen, mogen ze blijven hopen op de finale.