Real Sociedad doet uitstekende zaken: goudhaantje Isak ligt nog jaren vast

Real Sociedad doet uitstekende zaken: goudhaantje Isak ligt nog jaren vast

01-07-2021 22:18
19

Een belangrijke slag voor Real Sociedad: Alexander Isak heeft zijn contract in het Estadio Anoeta verlengd tot medio 2026. Dat maken de Basken donderdag bekend. De 21-jarige Zweed is uitgegroeid tot steunpilaar in de ploeg van coach Imanol Alguacil.

Duitse media schreven vorige maand al dat Real Sociedad een akkoord had bereikt met Borussia Dortmund. In ruil voor zo'n vijf miljoen euro zag de Bundesliga-topclub af van een terugkoopoptie van dertig miljoen. De Primera División-club, die het afgelopen seizoen als vijfde eindigde, heeft nu ook meteen spijkers met koppen geslagen en de verbintenis van Isak opengebroken en opgewaardeerd. 

De aanvaller was de voorbije jaargang goed voor zeventien treffers en twee assists in 34 duels in La Liga. Ook op het EK maakte hij indruk voor Zweden, dat dinsdag in de achtste finale moest buigen voor Oekraïne. Twee dagen later tekende Isak, die in 2019 een halfjaar op huurbasis voor Willem II speelde, zijn nieuwe contract bij Sociedad. "Dit is een geweldige club. Ik voel mij erg geliefd en wil hier blijven genieten", zegt hij op de clubsite.