Perez genadeloos voor KNVB-directeur én Ten Cate: 'Getuigt niet van ambitie'

Perez genadeloos voor KNVB-directeur én Ten Cate: 'Getuigt niet van ambitie'

02-07-2021 17:38 Laatste update: 17:46
113

Kenneth Perez snapt niet dat Henk ten Cate wordt genoemd als mogelijk nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De Deense analist haalt daarnaast genadeloos uit naar technisch directeur Nico-Jan Hoogma van de KNVB.

Perez krijgt bij de NOS de vraag of het logisch is dat Ten Cate wordt genoemd, met wie hij bij Ajax kort samenwerkte. "Totaal niet", reageert de voormalig aanvaller. "Hij is nu in de zandbak trainer geweest, dat getuigt natuurlijk niet van enige ambitie. Voor Ten Cate wordt nu heel veel gelobbyd, maar het gaat mij eigenlijk helemaal niet om een naam. Wat denk je ervan om eerst verder te kijken dan een jaar: wat willen we met het Nederlands elftal? En echt een profiel neerzetten: zoeken we een jonge up and coming trainer of zoeken we een Van Gaal?"

Perez fileert het handelen van Hoogma. "Nico-Jan Hoogma moet dat gaan doen, maar daar heb ik echt núl vertrouwen in. Als je ziet hoe hij voor de camera stond na het opstappen van Frank de Boer. Handen in de zakken. Hij kwam niet verder dan 'het aura van een winnaar' en Ronald Koeman. Ga nou niet weer Ronald Koeman noemen, dat is geweest. Ga niet weer op die toer. Hij heeft het over een aura van een winnaar, maar ik denk dat hij blij moet zijn dat zijn baas niet zo iemand zoekt. Dan had hij geen baan", foetert de Deen. "Het is echt breedtesport wat daar staat. Dat is niet wat je wil als Nederland. Je wil topsport bedrijven en je wil mensen hebben die elkaar tot grote hoogte stuwen."

Volgens Perez is het simpelweg niet goed genoeg hoe Hoogma zich presenteert. De grote fout die ze ooit hebben gemaakt is luisteren naar de spelers. Welke trainer willen jullie? Op pagina één van leiderschap staat: dat doe je niet. Nee, jij neemt de beslissing en kijkt wat deze spelers nodig hebben. En niet spelers die zelf gaan bepalen wat voor type ze willen. Dat is ook gebleken."