Ajacied Antony met Brazilië naar Olympische Spelen, PSG staat Neymar niet af

Ajacied Antony met Brazilië naar Olympische Spelen, PSG staat Neymar niet af

03-07-2021 08:16
29

Antony doet definitief mee aan de Olympische Spelen deze zomer. De rechtsbuiten van Ajax is opgenomen in de 22-koppige selectie van Brazilië.

Om Antony was het nodige te doen. De Nederlandse kampioen weigerde aanvankelijk om de 21-jarige aanvaller af te staan voor het toernooi, dat van 23 juli tot en met 8 augustus wordt gehouden in Tokio. Desondanks meldde hij zich op het trainingskamp van de Braziliaanse selectie. Vervolgens verleende Ajax alsnog toestemming, mede doordat de club voldoende alternatieven denkt te hebben. Zo lijkt Steven Berghuis hard op weg naar Amsterdam.

Coach André Jardine kan verder onder meer een beroep doen op routinier Dani Alves en Everton-aanvaller Richarlison. Hij wilde ook Paris Saint-Germain-sterren Neymar en Marquinhos meenemen naar Japan, maar dat plan gaat niet door. "We wisten dat het lastig zou worden ze erbij te hebben. Dat geldt voor iedere speler van een Europese club die al actief is op de Copa América. Die spelers verdienen een vakantie en de Europese clubs zien dat ook graag gebeuren."

De Braziliaanse selectie puilt desondanks uit van het talent. Brazilië neemt het in de groepsfase van de Spelen op tegen Duitsland, Ivoorkust en Saoedi-Arabië.