Voetbalkoorts in Denemarken: 'Geloof echt dat we het EK kunnen winnen'

Voetbalkoorts in Denemarken: 'Geloof echt dat we het EK kunnen winnen'

03-07-2021 10:13 Laatste update: 11:39
38

Sören Lerby denkt dat Denemarken een serieuze kanshebber is om Europees kampioen te worden. De oud-voetballer van onder meer Ajax en PSV is diep onder de indruk van het hechte collectief dat de Deense selectie dit EK vormt.

De sfeer in zijn thuisland op voetbalgebied is beter dan ooit, vertelt de Deen aan Voetbal International. "Iedereen is euforisch nu, zo heb ik het lang niet meer meegemaakt. Als je de gewone Deen vraagt naar zijn verwachtingen, zal die zeggen dat we Europees kampioen worden. Ik geloof ook dat het kan. Zeker weten. Dat moet je ook geloven, dat is het mooie van een toernooi."

De veerkracht die het Deense elftal na de gebeurtenissen rondom Christian Eriksen heeft laten zien, vindt Lerby zeer knap. "Ik ben ook echt onder de indruk geraakt van deze sterke en dynamische ploeg. Die misstaat echt niet in een rijtje met 1986 en 1992 (in 1992 werd Denemarken Europees kampioen, red.)." Lerby beaamt dat het Deense elftal heel wat voor zijn kiezen gehad hebben. "Die jongens hebben iets mega-traumatisch meegemaakt, en dat maakt ze nu sterker."

Eriksen bracht een bezoek aan het trainingskamp van de Denen en dat heeft een positief effect gehad op de groep. Denemarken schakelde op overtuigende wijze Wales uit in de achtste finale en neemt het zaterdagavond in de kwartfinale van het EK op tegen Tsjechië. Björn Kuipers heeft de leiding bij deze kwartfinale die om 18.00 uur Nederlandse tijd begint.