Van Hooijdonk heeft droomtransfer te pakken: spits verkast definitief naar Serie A

Van Hooijdonk heeft droomtransfer te pakken: spits verkast definitief naar Serie A

03-07-2021 11:58 Laatste update: 12:30
60

Sydney van Hooijdonk vervolgt definitief zijn carrière in Italië. De transfer naar Bologna hing al tijden in de lucht en zaterdag hebben beide partijen hun handtekening onder het contract gezet.

De 21-jarige spits heeft voor vier jaar getekend in Italië. Van Hooijdonk is na middenvelder Jerdy Scouten en verdediger Mitchell Dijks de derde Nederlander in de selectie van de Italiaanse club. Bologna heeft volgens de Bredase krant BN DeStem een stappenplan voor de spits in huis: de kans is zeer groot dat Van Hooijdonk in het eerste seizoen nog niet gaat spelen in het shirt van Bologna. De oud-spits van NAC Breda krijgt ruimschoots de tijd om te wennen aan het niveauverschil tussen de Keuken Kampioen Divisie en de Serie A.

Wedden

Meer odds

Hoogstwaarschijnlijk wordt de talentvolle spits in de winterstop verhuurd om elders speelminuten te gaan maken. In het eerste halfjaar van het aankomende seizoen gaat Van Hooijdonk meetrainen met de selectie van Bologna. Op die manier kan de spits wennen aan het Italiaanse voetbal.