Drenthe weer belangrijk in Spanje: 'Niet verkeerd voor een middenvelder'

Drenthe weer belangrijk in Spanje: 'Niet verkeerd voor een middenvelder'

Gepubliceerd: zaterdag 3 juli 2021 om 15:25za 03-07-2021 om 15:25

Laatste update: zaterdag 3 juli 2021 om 15:42za 03-07-2021 om 15:42

Royston Drenthe laat in Spanje zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Sinds zijn overstap van Tweededivisionist Kozakken Boys naar Racing Murcia FC, scoorde de middenvelder 10 keer. Nooit eerder was Drenthe zo productief in één seizoen.

"Dat is niet verkeerd voor een middenvelder", vertelt Drenthe tevreden in gesprek met het Algemeen Dagblad. Met Racing strijdt de enkelvoudig international komend seizoen opnieuw om promotie naar de Segunda B, het derde niveau van Spanje.

"Wij waren heel dicht bij die promotie, maar het lukte net niet. In de halve finale speelden wij gelijk tegen Cartagena en dat was niet voldoende. De teleurstelling bij de club is groot. Nu moet het volgend seizoen gaan gebeuren", stelt Drenthe, die in Spanje nog steeds populair is door zijn tijd bij Real Madrid. "Het is zo lang geleden, maar de mensen hier in Murcia vragen nog bijna elke dag hoe het was in mijn tijd bij Real Madrid."

Door zijn populariteit is Drenthe veelvuldig op de buis te zien in Spanje. "Ik zit hier in Spanje twee tot drie keer per maand in een tv-programma, vergelijkbaar met Veronica Inside in Nederland." Mede door zijn goede prestaties bij Racing verlengde de middenvelder deze week zijn contract met twee jaar. Het is nog maar de vraag of de middenvelder na die twee jaar van ophouden weet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws