'Chaos in Barcelona: Messi moet wachten, Memphis mogelijk niet ingeschreven'

'Chaos in Barcelona: Messi moet wachten, Memphis mogelijk niet ingeschreven'

Gepubliceerd: dinsdag 6 juli 2021 om 12:28di 06-07-2021 om 12:28

FC Barcelona heeft een groot probleem als het salarisplafond niet binnen afzienbare tijd wordt gehalveerd. Dat heeft LaLiga-baas Javier Tebas duidelijk gemaakt aan Mateu Alemany, sportief directeur van Barça. De nijpende situatie heeft mogelijk gevolgen voor Memphis Depay.

Het is inmiddels een publiek geheim dat Barcelona het salarisbudget met vijftig procent moet verminderen om te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen van de Spaanse competitie. Met andere woorden: Lionel Messi kan alleen een nieuw contract ondertekenen als Barça erin slaagt de salarissen drastisch te verlagen.

Messi en Barcelona zijn het eens over een nieuw contract, maar eerst moet de financiële blokkade uit de weg worden geruimd in Camp Nou. De problemen tasten niet alleen de toekomst van Messi aan: de zaak is volgens RAC1 dusdanig ernstig dat zomerversterkingen Eric García, Sergio Agüero, Emerson Royal én Memphis niet ingeschreven kunnen worden als er niets verandert.

De salarislimiet van Barcelona gaat van 347 miljoen naar 160 miljoen euro of minder. Dat is ook de reden van de massale uittocht in Catalonië: Trincão (Wolverhampton Wanderers, huur), Jean-Clair Todibo (OGC Nice, 8,5 miljoen), Konrad de la Fuente (3 miljoen, Olympique Marseille) en Matheus Fernandes (transfervrij) hebben de club inmiddels verlaten.

Junior Firpo (15 miljoen, Leeds United) volgt naar alle waarschijnlijkheid snel, terwijl Samuel Umtiti, Miralem Pjanic én Antoine Griezmann volgens Spaanse berichten in de etalage zijn gezet door Barcelona. Als Messi niet bijtekent, zou Griezmann kunnen blijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws