Ten Hag koeltjes na 'slechte vertoning' van Ajax: 'Dat doet er niet zo veel toe'

Ten Hag koeltjes na 'slechte vertoning' van Ajax: 'Dat doet er niet zo veel toe'

06-07-2021 21:14
41

Ajax-trainer Erik ten Hag maakt zich geen grote zorgen na het 1-1 gelijkspel tegen derdedivisionist Quick '20. De 51-jarige oefenmeester weet dat zijn ploeg veel beter kan en moet, maar stelt ook dat 'voorbereidingsvoetbal er uiteindelijk niet zo veel toe doet'.

"Dit is voorbereidingsvoetbal", reageert Ten Hag voor de camera van ESPN na de verrassende remise. "Natuurlijk is deze vertoning slecht, net als het vele kansen missen en het incasseren van een tegendoelpunt. Dat is duidelijk, maar voorbereidingsvoetbal doet er uiteindelijk niet zo veel toe."

Wedden

Meer odds

"Dit kan gebeuren, want wij spelen met heel veel jonge spelers", gaat Ten Hag verder. "We speelden met twee combinatie-elftallen. Sommige spelers hebben nog niet vaak met elkaar op het veld gestaan en andere jongens zijn net ingestroomd. Het was allemaal heel onwennig."

Ten Hag gaat ook nog kort in op de ogenschijnlijk zware blessure van Enric Llansana, die ongelukkig in botsing kwam met ploeggenoot Jay Gorter. "Ik weet nog niet hoe het met hem gaat", vertelt de Ajax-coach. "We moeten de diagnose nog even afwachten."