Aan Borussia Dortmund gelinkte Madueke: 'Als ik speel, dan is het goed'

Aan Borussia Dortmund gelinkte Madueke: 'Als ik speel, dan is het goed'

08-07-2021 07:36
42

Noni Madueke was in de eerste twee oefenduels van de voorbereiding de grote blikvanger bij PSV. De negentienjarige Engelsman heeft zijn zinnen gezet op een basisplaats en laat zich niet afleiden door transfergeruchten.

Madueke was woensdag tijdens de 10-1 oefenzege op Delbrücker FC goed voor drie assists en twee goals. "Luister, mijn prestaties moeten voor mij spreken", zegt hij tegen Voetbal International. "Iedere keer als ik op het veld sta moet ik bewijzen dat ik altijd hoor te spelen. Dat is wat ik probeer te doen. Laten we afwachten wat er gebeurt. Mijn voeten, die moeten praten. Het liefst doe ik dat vanaf de rechterkant, maar iedereen weet dat ik overal voorin kan spelen."

De aanvaller staat in de belangstelling van Europese topclubs. Zijn vader en zaakwaarnemer werden onlangs gespot tijdens een bezoek aan Borussia Dortmund, dat in hem een opvolger van Jadon Sancho ziet. "Ik kan jullie er echt niks over vertellen", stelt Madueke. "Ik ben voetballer van PSV en ik geniet momenteel van het voetballen. Dat is eigenlijk alles. Ik wil niks over hen zeggen als ik voor PSV speel. Dat is niet respectvol naar de club en de fans van wie ik houd."

Madueke maakt duidelijk dat hij dit seizoen wel wil spelen. "Ik wil wedstrijden spelen, dat is voor mij op dit moment het belangrijkst in mijn ontwikkeling. Als ik speel dan is het goed, daar ligt dus vooral mijn focus op. Maar natuurlijk neemt de coach de beslissingen."

PSV-trainer Roger Schmidt prijst de ontwikkeling van Madueke, die een gemotiveerde indruk maakt. "Natuurlijk zien we zijn individuele kwaliteiten, maar ook dat hij onderdeel is van de tactische teamdiscipline. Dat is iets wat we willen verbeteren. We willen hem daarin nog betrouwbaarder maken, nog completer."