Dubbele cijfers PSV tegen oude bekende van Schmidt: hoofdrollen Madueke en Fofana

Dubbele cijfers PSV tegen oude bekende van Schmidt: hoofdrollen Madueke en Fofana

07-07-2021 20:00
196

PSV heeft ook in zijn tweede oefenwedstrijd een monsterscore neergezet. De ploeg van coach Roger Schmidt won met liefst 10-1 van Delbrücker FC. Vooral Noni Madueke had het op zijn heupen tegen de Duitse amateurs.

Voor Schmidt betekende het oefenduel een weerzien: hij begon zijn trainerscarrière bij Delbrücker. Zijn spelers waren desondanks genadeloos voor de Duitsers. Binnen vijftien minuten stond het 3-0 in het Stadion am Lauerskamp. Eran Zahavi en Yorbe Vertessen scoorden op aangeven van Madueke. De Belg maakte daarna ook zijn tweede, ditmaal na een assist van Mario Götze.

Madueke maakte er na 25 minuten 4-0 van, voordat hij met zijn derde assist ook Götze in staat stelde om te scoren. Tussendoor kreeg ook Joël Drommel een treffer om de oren, maar Madueke bepaalde de ruststand vervolgens op 6-1. Daarmee drukte de Engelsman, die in de belangstelling staat van Borussia Dortmund, net als tegen RWDM (6-2) nadrukkelijk zijn stempel op PSV.

In de tweede helft wisselde Schmidt zijn gehele basisopstelling. Het was Fodé Fofana die de hoofdrol overnam van Madueke met een hattrick. Het slotakkoord was voor Davy Pröpper. PSV tankt zodoende vertrouwen richting de belangrijke ontmoeting met Galatasaray in de voorronde van de Champions League over precies twee weken. Eerst wachten ook nog oefenduels met VfL Osnabrück en PAOK Saloniki.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s