Hjulmand en Braithwaite balen van Nederlandse arbitrage: 'Ik moet oppassen'

Hjulmand en Braithwaite balen van Nederlandse arbitrage: 'Ik moet oppassen'

Gepubliceerd: donderdag 8 juli 2021 om 08:54do 08-07-2021 om 08:54

Bondscoach Kasper Hjulmand en aanvaller Martin Braithwaite voelen zich benadeeld door scheidsrechter Danny Makkelie en zijn assistenten. Denemarken strandde in de halve finale van het EK na een makkelijk gegeven strafschop aan Engeland.

"We zijn trots, maar dit is een ontzettende teleurstelling die we moeten slikken", reageert Braithwaite in gesprek met Ekstrabladet op de uitschakeling. "Ook door de manier waarop het gebeurde. Als een ploeg thuis speelt, kan dat impact hebben op de wedstrijd. Dat was misschien een van de dingen waardoor we niet wonnen. En dan heb ik het niet over het spel."

"Ik vind het niet helemaal eerlijk, maar ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg", vervolgt de aanvaller van Barcelona, die Joakim Maehle niets kwalijk neemt. "Het was geen strafschop, het moment werd wel heel zwaar beoordeeld. Hij is fantastisch geweest dit toernooi en dat zal men zich herinneren."

Ook Hjulmand is gefrustreerd door de uitschakeling. "Hoe een wedstrijd in één minuut verpest kan worden", verzucht de boze bondscoach. "Het is vervelend en frustrerend. Vijf seconden voor Raheem Sterling die penalty kreeg, wees ik de vierde official erop dat er een tweede bal in het veld was. Daar reageerden ze niet op."

"Dit is moeilijk, vooral door de manier waarop", vervolgt Hjulmand. "Het is jammer voor de jongens en bitter." Hij benadrukt desondanks dat de Denen trots mogen zijn. "Het was een fantastisch toernooi. Wat een kracht in deze groep. We vielen aan, scoorden en lieten onszelf echt zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws