'Opa vertelt' bij Ajax: Ik voel mij inderdaad wel heel oud in deze selectie

'Opa vertelt' bij Ajax: "Ik voel mij inderdaad wel heel oud in deze selectie"

08-07-2021 13:41
59

Noussair Mazraoui is pas 23 jaar, maar voelt zich oud in de huidige selectie van Ajax. Tijdens het trainingskamp in De Lutte ontfermt hij zich over de jongste talenten.

Talenten als Amourricho van Axel Dongen, Kristian Hlynsson, Christian Rasmussen, Youri Baas, Rio Hillen en Ar'jany Martha krijgen deze week een kans van Ajax-trainer Erik ten Hag. "Ik voel mij inderdaad wel heel oud in deze selectie", zegt Mazraoui tegen Voetbal International.

"Je neemt de youngsters toch een beetje op sleeptouw. Het is een beetje 'opa vertelt' inderdaad, haha! Natuurlijk denk ik soms terug aan de tijd dat ik zelf net kwam kijken bij het eerste. Toen was ik ook best nerveus hoor en dat zie ik nu ook aan de jonkies hier. Dat is ook logisch. Ze durven nog niet echt te doen wat ze echt kunnen, maar ik probeer ze te helpen zodat ze zich zo veel mogelijk vrij voelen om zichzelf te zijn."

Mazraoui constateert dat de Ajax-jonkies in elk geval 'heel gemotiveerd' zijn. "Ze trainen op tweehonderd procent en willen zich heel graag laten zien. Natuurlijk maken ze af en toe wat foutjes, maar dat mag ook."

Ajax liep dinsdag tegen een onverwacht gelijkspel aan tegen derdedivisionist Quick '20 en oefent komende zaterdag tegen SC Paderborn uit Duitsland.