De Telegraaf: Van Gaal geen eerste keus, bepalende Oranje-spelers niet tegen

De Telegraaf: Van Gaal geen eerste keus, bepalende Oranje-spelers niet tegen

09-07-2021 07:30
112

De KNVB hoopt Louis van Gaal volgende week te kunnen presenteren voor een derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat meldt De Telegraaf. Eerste keus is hij niet, maar de bepalende Oranje-internationals zijn niet tegen de aanstelling van Van Gaal.

Van Gaal ontving donderdag in zijn huis in Portugal de KNVB-top, bestaande uit Nico-Jan Hoogma en Eric Gudde. Het was een constructief gesprek: ook de 69-jarige Amsterdammer heeft interesse in een rentree bij het Nederlands elftal, zeven jaar na het bronzen WK van 2014 in Brazilië.

De KNVB hoopt Van Gaal binnen een week te kunnen presenteren tot en met het WK in Qatar, dat plaatsvindt in november en december 2022. Daarvoor is nog groen licht van de rvc nodig. Hij kan meteen aan de bak: Oranje speelt binnenkort drie belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) en Turkije (7 september).

Bepalende spelers van Oranje hebben bij de KNVB aangegeven dat ze graag weer de samenwerking aangaan met iemand als Ronald Koeman. Van Gaal is volgens De Telegraaf niét hun eerste keus, maar de internationals hebben duidelijk gemaakt dat ze zich niet tegen de aanstelling zullen keren.

De sneer van Van Gaal ('veredeld stelletje sterren') zou hoe dan ook niet goed zijn gevallen in de selectie. Bij de KNVB waren ze op hun beurt wél blij mee, omdat de oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United het leiderschap toonde dat zo ontbrak bij voorganger Frank de Boer.