Van Gaal 'eerzuchtig' op weg naar Oranje: 'Zo wil hij niet eindigen als trainer'

Van Gaal 'eerzuchtig' op weg naar Oranje: 'Zo wil hij niet eindigen als trainer'

09-07-2021 08:13
63

Louis van Gaal lijkt voor de derde keer aan de slag te gaan als bondscoach van het Nederlands elftal, tot blijdschap van Andries Jonker en Frans Hoek. De voormalige assistent-coach en keeperstrainer vinden dat de KNVB het enige juiste doet.

Het is de bedoeling dat Van Gaal in de loop van volgende week gepresenteerd wordt in Zeist. Haast is geboden, want begin september speelt Oranje drie cruciale WK-kwalificatieduels. "Louis is daarom de beste oplossing nu", reageert Jonker tegenover de NOS. "Er is geen betere. Een buitenlander moet eerst zijn weg vinden en daar is geen tijd voor. En een andere Nederlandse coach staat altijd ter discussie."

Dat Van Gaal vijf jaar geleden voor het laatst op de bank zat - bij Manchester United - ziet Jonker niet als een probleem. "Louis is nog altijd een expert van het nationale en internationale voetbal. Hij werkt ook nog steeds voor tv en geloof me: hij gaat daar echt niet zitten als hij niet weet waar hij over praat. Als je je over één ding niet druk hoeft te maken, is het wel of hij volledig op de hoogte is."

De spelers van het Nederlands elftal kunnen zich in elk geval schrap zetten: Hoek noemt Van Gaal 'duidelijk, heel duidelijk'. De voormalige adjudant van de beoogde bondscoach stelt dat het aan diens motivatie niet zal liggen. "Vergeet niet dat er bij Van Gaal door zijn tijd bij Manchester United nog wat eerzucht zit. Want zo wil hij niet eindigen als trainer."